Styret i fagforeninga gir en ekstrabevilgning på 42.000,- til Norsk Folkehjelps humanitære innsats i Gaza, som en respons på den akutte humanitære situasjonen i området. Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon.

Folkehjelpa har ansatte som er i Gaza uten mulighet til å nå kunne hjelpe disse ut så lenge grensene er stengt. Så snart det er mulig vil Folkehjelpa gå i gang med sitt livsviktig arbeid og da trengs midlene. 

«Situasjonen for uskyldige sivile blir verre for hver time som går. Gaza er nå hermetisk lukket. All innførsel av mat, vann, medisiner og drivstoff er stoppet, og strømtilførselen fra Israel er kuttet. Bombingen er nærmest konstant, og FN melder om opp mot en million internt fordrevne. Sivil infrastruktur som sykehus, moskeer og skoler er truffet i angrepene, nå er ingen steder trygge å oppholde seg, og befolkningen på Gaza har ingen steder å flykte.» skriver Norsk Folkehjelp.

Støtt arbeidet med å redde uskyldige sivile i Gaza: bruk Vipps til 8000 eller kontonummer: 5005.14.00000. Du kan også se Folkehjelpas innsamling på Facebook her.