Avdelingsstyret vedtok 27. mai støtte på kr. 10.000,- til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza etter de massive bombeangrepene.

I 11 dager ble Gaza utsatt for massiv bombing. Menneskene som lever bak murer og stengte grenser, uten mulighet til å flykte, har endelig fått seg en pause. Nå når bombene har sluttet å falle, kan Norsk Folkehjelp komme fullt i gang med det viktige nødhjelpsarbeidet, som utdeling av mat og drikke, rehabilitering av bombede jordbruksområder. Det er enorme humanitære behov. 

Les mer om hvordan du kan støtte her og på Facebook

Fra Norsk Folkehjelp: 

Dette arbeidet vil ta tid og vi trenger fortsatt støtten fra fagbevegelsen for å kunne gi livsviktig hjelp til palestinerne. – Vi kan ikke gi opp. Vi må kjempe på vegne av de som bor og lever i Gaza, som Henriette Killi Westhrin sier det her

En av de underliggende årsakene til det befolkningen i Gaza har vært utsatt for nå og det som palestinere daglig  utettes for enten det er på Vestbredden, Gaza eller Øst-Jerusalem er de investeringer som gjøres og som bidrar til å opprettholde Israels okkupasjon av Palestina. Bare gjennom Oljefondet eier hver og en av oss over 30.000 kroner i selskaper som bidrar til okkupasjonen. Tidligere i denne uken bestemte Oljefondet seg for å selge seg ut av to selskaper som bidrar til opprettholdelse av israelske bosetninger på Vestbredden, dermed er ikke disse lenger del av investeringene til Statens pensjonsfond. Målet til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp som står bak kampanjen er at alle selskapene som bidrar til okkupasjonen må ut av Oljefondet.

Vi har behov for at flere bryr seg og oppfordrer alle til å melde seg på oppropet, og spre det ut: https://wtools.fagforbundet.no/oljefondet/